Καλωσήλθατε στις Θεολογικές διαδρομές!

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Οι διωγμοί κατά των Χριστιανών

Θεματική Ενότητα 1:Μεγαλώνουμε και αλλάζουμε
ΙΙ.  Η Εκκλησία ανοίγεται και εξαπλώνεται
iii.    Από τους διωγμούς και το μαρτύριο στη δικαίωση των χριστιανών και τη νομιμοποίηση του Χριστιανισμού 

Τεχνική: «Κύκλος συνείδησης

Οι μαθητές χωρίζονται σε δύο ομάδες και σχηματίζουν δύο ομόκεντρους κύκλους. Ο εσωτερικός κύκλος είναι ένα πρόσωπο που βρίσκεται σε δίλημμα, π.χ. ο χριστιανός. Ο εξωτερικός εκφράζει τις «φωνές της συνείδησης», τις οποίες και ακούν όσοι στέκονται στον εσωτερικό κύκλο. Οι μαθητές του εξωτερικού κύκλου μιλούν ο ένας μετά τον άλλον και στη συνέχεια ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες αλλάζουν θέση και η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Η τεχνική δημιουργεί δραματική ένταση, οι συμμετέχοντες εμβαθύνουν στο πρόβλημα και βιώνουν τη δυσκολία της απόφασης.

"Φανταστείτε ότι ζείτε την εποχή του αυτοκράτορα Δέκιου. Φτάνει η είδηση ότι αύριο το πρωί στο κέντρο της πόλης όλοι θα πρέπει να προσφέρουν θυσίες στους θεούς της Ρώμης. Σκέψεις και προβληματισμοί ενός χριστιανού".

ΑΦΗΓΗΤΗΣ
Βρισκόμαστε στο 250μ.Χ. Ο αυτοκράτορας Δέκιος εκδίδει ένα διάταγμα, με το οποίο επιβάλλει σε όλους τους πολίτες να αποδείξουν την πίστη τους στη ρωμαϊκή θρησκεία, θυσιάζοντας στα είδωλα. Όσοι θυσιάσουν θα λάβουν πιστοποιητικό (Libelous),που καταγράφει το γεγονός ότι έχουν συμμορφωθεί με την εντολή. Όποιος δε λάβει το πιστοποιητικό είναι διωκόμενος και θα φυλακιστεί, βασανιστεί και θα θανατωθεί.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις