Καλωσήλθατε στις Θεολογικές διαδρομές!

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Η θέση της Γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα



Σύγχρονες Θρησκευτικές Συγκρούσεις

Το Πάσχα μέσα από τις αισθήσεις!!!

Το Πάσχα μέσα από τις αισθήσεις!!!!

Αν το Πάσχα ήταν Αφή, θα ήταν το κερί που ανάβουμε στην εκκλησία όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, το κερί που κρατάμε στον Επιτάφιο και η λαμπάδα που κρατάμε στην Ανάσταση για να πάρουμε το Άγιο Φως.

Αν το Πάσχα ήταν Γεύση, θα ήταν η γεύση του τσουρεκιού καθώς η παράδοση θέλει να φτιάχνουμε τσουρέκι για να συμβολίσουμε την Ανάσταση του Χριστού και να γιορτάσουμε τη ζωή, γιατί το αλεύρι ζωντανεύει και μετατρέπεται σε άρτο.

Αν το Πάσχα ήταν Όραση θα ήταν η εικόνα της Ανάστασης, οι πιστοί με τις λαμπάδες τους στα χέρια να παίρνουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Αν το Πάσχα ήταν Όσφρηση, θα ήταν η μυρωδιά από τα ανθισμένα φυτά και λουλούδια που πλημμυρίζουν τη φύση. Τα λουλούδια που στολίζουν τις εκκλησίες, τις εικόνες και τον Επιτάφιο που προσκυνούμε.

Αν το Πάσχα ήταν Ακοή, θα ήταν ο ήχος της καμπάνας που μας καλεί όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα να παρακολουθήσουμε τα Πάθη του Χριστού. Τη Μεγάλη Παρασκευή χτυπάει πένθιμα όλη την ημέρα, αλλά το Μεγάλο Σάββατο χτυπάει χαρούμενα για να μεταδώσει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού.
                                                                        Α.Β


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις